Home / Nieuws / Kinderen ontbijten met burgemeester Rucphen

Kinderen ontbijten met burgemeester Rucphen

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr geeft het goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt. Op vrijdag
9 november ontbijt zij, in de burgerzaal van het gemeentehuis , gezamenlijk met 18 leerlingen van groep 8 van basisschool Mariadonk te Zegge.

Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt van 5 tot en met 9 november, waarin een half miljoen kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

Doel

Het doel van het Nationale Schoolontbijt is dat kinderen zelf het belang van een goed ontbijt ontdekken. Tevens leren ze over hun eigen ontbijtgedrag. Veel kinderen slaan ’s morgens nog steeds hun ontbijt over, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is.

Samen ontbijten

In Rucphen nodigt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr 18 schoolkinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt in de burgerzaal van het gemeentehuis. In totaal wordt in ruim 270 andere Nederlandse gemeenten gezamenlijk ontbeten. Tijdens het ontbijt maken de leerlingen kennis met de burgemeester en geven samen het goede voorbeeld.

‘Een feest voor iedereen’

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Één van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt, waar de hele school aan ontbijttafels schuift. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Een feest voor iedereen’. Door deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt geeft Rucphen ook een bijdrage stichting Kinderpostzegels.

Deel dit berichtShare on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone